19 weken zwanger een update


5

Op het moment ben ik 19 weken zwanger. Ik moet zeggen dat het me eigenlijk een beetje tegenvalt deze keer. In vorige blogs heb ik al wat kwaaltjes aangegeven zoals een blog over last hebben van hormonen en zwangerschapsdementie.

Helaas heb ik ook erg veel last gehad van misselijkheid, gelukkig is dat de afgelopen weken wat beter dus ik had de hoop dat dit beter zou blijven gaan. Helaas ben ik weer terug bij af. Vanmorgen contact met de dokter gehad en ik krijg een medicijn tegen misselijkheid voorgeschreven die ik het eind van de middag kan ophalen. Ik hoop dat dit gaat helpen.

Helaas doet mijn rug ook erg veel pijn. Met uitstralingen naar mijn billen en boven benen. Dit klinkt niet goed dat weet ik. Van de bank afkomen of uit bed komen gaat niet snel en gepaard met veel pijn. Natuurlijk kan ik met 2 kleine kindjes niet zo lekker rustig aan doen helaas. Ik heb een afspraak staan bij de fysio en ik moet tot die tijd elke dag om de paar uur 15 a 20 minuten plat gaan liggen.

Het valt me op dat ik dat de afgelopen week veel zeg. Hoort er bij he? Is voor het goede doel, ik krijg er iets heel moois voor terug… Maar eigenlijk hoeft dat er helemaal niet bij te horen. Ik vind het dan ook erg jammer dat ik deze zwangerschap echt veel last heb van kwaaltjes. Het lijkt wel alsof ik nu de kwaaltjes van alle 3 de zwangerschappen in 1 heb.Deze week ben ik niet gaan werken omdat ik gewoon te veel last van misselijkheid en van mijn rug heb. Ik hoop dat het als ik eenmaal aan het medicijn ben begonnen beter gaat met de misselijkheid en ik niet meer zoveel naar de wc hoef te sprinten om over te geven. Want met rugpijn gaat dit ook niet zo makkelijk en ben ik er elke keer net op tijd.. 

Volgende week mag ik dan gelukkig ook naar de fysio en ik hoop dat het geen bekkeninstabiliteit is en ‘gewoon’ een verdrukte zenuw of spiertje. Woensdag heb ik ook de 20 weken echo dus dat is dan wel weer iets om naar uit te zien, maar het blijft toch altijd spannend. Ik hou jullie op de hoogte.


Liefs Maddy5