9x de voordelen van een kort leeftijdsverschil tussen 2 kinderen.


0

Ik deel 9x de voordelen van een kort leeftijdsverschil tussen 2 kinderen met je. Op het moment ben ik bijna 34 weken zwanger. Maar… Ik heb ook al 2 kindjes. Daar zit maar 11 maand verschil tussen. Merel is geboren op 06-01-2013 en Bram op 04-12-2013. 2 kindjes in 1 kalenderjaar dus! 


IMG_20161229_210223

Een kort leeftijdsverschil tussen 2 kinderen.

Er zijn stellen die bewust proberen om 2 kinderen dicht op elkaar te plannen ( dat was bij ons ook het geval) , er zijn ook stellen die bewust een aantal jaar tussen de kinderen willen laten waardoor er een groter leeftijdsverschil tussen de kinderen zit. Heeft ook zeker zijn voordelen, dat geloof ik meteen!

Natuurlijk plannen  om zwanger te worden lukt natuurlijk niet altijd, de ene vrouw is minder snel zwanger dan de ander. Het gaat niet bij iedereen even makkelijk. Daarom kan er onbewust meer tijd over gaan of langer duren om zwanger te worden. 


Kinderwens

Wij hadden de kinderwens om een kort leeftijdsverschil tussen onze kinderen te hebben. Tussen onze dochter en zoon zit maar 11 maand. Ik ben dus in 1 jaar tijd 2 keer bevallen. 2 baby’s in 2013. Hectisch, druk maar ook ontzettend leuk en gezellig. Nu ben ik zwanger van ons 3e kindje. Dit was ook bewust wat later ‘gepland’. 


Graag deel ik 9x met je de voordelen van een kort leeftijdsverschil tussen 2 kinderen.

*Ze hebben heel erg veel aan elkaar. Er is altijd iemand om mee te spelen voor je kindje. Merel en Bram zijn maatjes door dik en dun. Oke er is ook wel eens een ruzie maar over het algemeen zijn ze onafscheidelijk.

*De jongste kan zich goed optrekken aan de oudste. De luierperiode is snel weer afgelopen, tenminste je zit er minder lang mee dan met een groot leeftijdsverschil. Ik mag nu dus weer helemaal overnieuw beginnen haha!

*Je hebt steeds dezelfde fase qua speelgoed.  Oke, oke,  op den duur krijgen meisjes en jongens andere voorkeuren maar ze kunnen met veel samen spelen. Samen voetballen, knutselen,verkleden, fietsen, spelletjes doen en ga zo maar door.IMG-20160129-WA0022

*Met het plannen van vakanties en of dagjes uit hoef je maar met 1 leeftijdscategorie rekening te houden. Erg handig want zo is er voor beide kindjes wel wat wils. Ze zullen vaak dezelfde dingen leuk vinden om te doen.

*Jaloezie is er in het begin niet geweest. De oudste weet na een korte tijd niet beter. Merel moest de 1e paar dagen even wennen aan dat rare kindje wat er ineens ook was. Maar na een paar dagen was het al normaal.

*De “conflicthantering” op hun eigen niveau leren ze het beste van elkaar. Want ja er word echt wel eens gekibbeld. En dat zal overal wel zo zijn.

*De eerst jaren zijn ze beste vriendjes. Samen; lachen, huilen, knuffelen, op avontuur.

IMG_20161229_222631


*Het voordeel van twee kindjes dicht op elkaar is dat je zelf nog een middagdutje kunt doen als de oudste dat ook doet. Soms is dat echt heerlijk! Geloof me! 

*Bij hetzelfde geslacht zullen de kleertjes niet snel uit de mode raken en kun je ze dus nog een keer gebruiken.


Kort leeftijdsverschil.

Natuurlijk is het af en toe even hectisch, vermoeiend, ontzettend druk. Maar voor ons allemaal de moeite waard. Want hé, laat ik lekker met een cliché komen: Je krijgt er zoveel voor terug! En niet alleen wij, de kinderen genieten enorm van elkaar. Met hier en daar een ruzietje, dat hoort er natuurlijk ook bij.

549917_635379673154968_1272320884_n-1


Zit er een groot of kort leeftijdsverschil tussen jullie kinderen?

Liefs Maddy

0