De tekenen dat ik met liefde een huismus ben (en jij ook?!)


6

Ik ben een echte huismus, nee niet de zangvogel… Een huismiep, thuisblijver, huistut, huistrut, huismuis of hoe je het ook maar wilt noemen.. Open Facebook eens, of instagram. De super toffe activiteiten van je vrienden vliegen je om de oren. Ik kan genieten van dagen buiten de deur hoor. Lekker dagje weg met het gezin, even alleen het dorp in, een dag vol afspraken of visites hebben, feestje hier en een verjaardag daar. Maar toch tikt het klokje nergens zoals het thuis tikt.

Ik kan intens genieten van kneuterigheid, heerlijk op de bank met een dekentje, Netflix op, spelletje met de kinderen, gezellig maken, een lekker avondje met Mark, een beetje aanrommelen in huis of even lekker achter de laptop een blog typen. 

Ik ga de tekenen van een echte huismus met jullie delen, wie weet herkennen jij je erin;)

– Ik kan echt heel blij worden van een schoon en net huis. Ik heb vaak (lees eigenlijk nooit) geen zin in diverse huishoudelijke taken maar toch als ik er dan eenmaal klaar mee ben, heerlijk! Schone bedden om in te slapen, de kindjes lekker instoppen in schone bedjes die heerlijk naar de wasverzachter ruiken. De lach op de gezichtjes als ze geroken hebben hoe lekker hun bedje ruikt. Een frisse keuken, een schone badkamer, een naar bleek ruikend toilet. Schone ramen, heerlijk. Ik ben niet gek op het werk zelf, maar als het dan eenmaal gedaan is heb ik een voldaan gevoel!

– Ik kan ontzettend  genieten van een niets moet alles mag dag in ons eigen huis, met een dekentje op de bank, heerlijke foute pantoffels aan want die zitten nog altijd fijner dan de pumps.. Suffe outfit zoals een joggingbroek en oversized vest aan, waar je nog net de deur mee open durft te doen en verder gewoon lekker jezelf zijn.

-Zodra ik  thuis  kom  na een drukke dag en de kinderen liggen in bed, gaat de make-up er af, spring ik onder de douche, gaat het huispak aan, het haar in een knotje en ik voel me optimaal thuis. Heerlijk de beentjes omhoog op de bank.

-Thuis verveel ik me eigenlijk bijna nooit, of ik ben uren aan het spelen/knutselen/filmpje kijken met Bram of Merel, of aan het opruimen, of relaxen, of ik schrijf een blog, ik verveel me er echt bijna nooit en dat is wel erg fijn. – Het is heerlijk om je niet op te hoeven doffen, make-up netjes, om de deur uit te gaan. Meteen een kuurtje voor je huid.

-Het is zo lekker om tegen je partner aan te kruipen en al hangend een film  of serie te kijken met wat lekkers erbij.

– Ook vind ik het ontzettend gezellig om vrienden of vriendinnen uit te nodigen thuis.  Lekker kletsen met wat drinken en wat lekkers erbij, spelletjes doen (30 seconds is hier wel favoriet hoor!), foute tv kijken met vriendinnen. 

En zo kan ik nog wel wat dingen opsommen over deze huismus trekjes. Zoals ik eerder al zei, geniet ik ook zeker van dagen buiten het huis. Ga ik dagelijks met Bram & Merel naar buiten om te wandelen of even buiten een activiteit te doen, vind ik het heel leuk om op pad te gaan naar familie en of vrienden, of gewoon met het gezin ergens naar toe te gaan, maar ik wil ook lekker kunnen opladen in ons eigen huisje, want nergens is het zo fijn als dat het daar is.

Ik ben benieuwd of jullie je in deze punten herkennen en of je nog fijne aanvullingen weten.

Ben jij een huismus, een huismiep, thuisblijver, huistut, huistrut, huismuis of hoe je het ook maar wilt noemen?Liefs Maddy

6