DIY traktatie, sorry niet zo gezond! Wel lekker!


4

Een DIY Traktatie maken was nog nooit zo makkelijk voor mij! Een high tea voor de juffen van Merel. Sorry niet zo gezond maar wel lekker!

Afscheid juffen.

Merel zit in de instroom van groep 1 van de basisschool. Ze heeft 2 juffen en ze gaan beide afscheid nemen. De ene juf gaat een andere functie bekleden op een andere school en de andere juf gaat met pensioen. Heerlijk toch?! 

Waarom makkelijk doen als het moeilijk kan?

Het zit een beetje in de aard van het beestje, ik ben niet altijd even goed in plannen wat ik wil maken voor een traktatie. Soms ben ik ontzettend creatief, vaak totaal niet. Ik dacht me er makkelijk vanaf te maken door een spiesje met fruit en gesmolten chocolade te maken. Helaas voor mij maakte een andere moeder al een fruitspiesje, zonder chocolade dan… Maar dan is er weinig origineels aan toch? 2 bijna dezelfde dingen.

Een dag van te voren in de supermarkt.

Ik had me eerst bedacht alles dezelfde ochtend te halen en te maken. Wat? Ja daar had ik nog geen idee van… Zou in de supermarkt wel komen. Toch leek het me verstandig om toch niet op dezelfde dag spullen te gaan halen. Gevalletje ik zie het al voor me het mislukt en ik heb niets, dat wil je natuurlijk ook niet! Daar ging ik dus, even rustig alleen op pad. Eerder die dag had ik de blog van Miryam gelezen. Over chocolade.. En ja ik wou al iets maken met chocolade en ach chocolade kan overal bij toch? Voor het chocolade schap bedacht ik me al wat ik allemaal wel niet mee wou nemen. Nee, niet voor de kinderen maar voor mezelf. #Badmom. Oke, nu even niet aan jezelf denken maar wat ga je maken? Ken je die trend nog? Cakepops geloof ik? Ik dacht dat ziet er leuk uit, hoe maak ik zoiets leuks maar dan anders? Lees: Makkelijker, sneller… 

Soesjes

Daar was het idee, ik kocht een stuk of 30 soesjes, 3 chocolade repen van 200 gram per stuk. Veel te veel natuurlijk! Maar dus meer voor mama! En sprinkels. O en ja tapasstokjes, leek me wat steviger. Kon niet zo moeilijk zijn toch?

19955135_1225897787538551_6002887914864771072_n1

Benodigdheden voor een DIY traktatie die niet zo gezond is maar wel erg lekker!*soesjes
*chocolade
*sprinkles naar keuze
*saté prikkers/ tapas prikkers
*pan
*water
*hitte bestendige bak
*kookplaat/gasfornuis

Hoe?

* Smelt de chocolade Au bain-marie. Het handigst is een pan water koken met daar op een hitte bestendige bak met de chocolade er in. Af en toe doorroeren. 
* Prik ondertussen de soesjes aan een prikker.
* Als de chocolade gesmolten is pak je een soesje aan  een prikker en rol je dit door de chocola.( Haal de bak wel van de pan af voordat je dit gaat doen)
* Besprenkel het met chocosoesje met sprinkles.
* Herhaal de vorige 2 stappen.

19932440_339884196443965_4360904617475702784_n1

Klaar is kees! Je hebt een DIY traktatie, sorry niet zo gezond maar wel lekker!

Wat vind je er van? Ga jij het proberen?

19228911_115612625708963_221704085810708480_n1

Liefs Maddy

4