Een nieuwe verloskundigen praktijk, ik mocht model staan.


4

Zwanger.

Dat ik zwanger ben weten de meesten van jullie wel. Dat ik graag weer een newborn fotoshoot wil laten doen weten de meesten ook wel. Dit had ik ook al aangegeven bij Heidi, van fotografie Heidi. Heidi vroeg me een paar weken geleden of ik voor een nieuwe verloskundigen praktijk model zou willen staan. Dit vond ik natuurlijk super leuk en ik zei meteen ja!

Een nieuwe verloskundigen praktijk.

Ik mocht dus model staan voor een nieuwe verloskundigen praktijk. De praktijk waar ik het over heb is Verloskundigen Praktijk Vechtdal. Afgelopen week was het dan zover, s’morgens reed ik naar Heidi en samen reden we verder naar Hardenberg om Marijke te ontmoeten en bezig te gaan om een aantal mooie plaatjes te ‘schieten’ voor de website van Marijke. Marijke is trotse eigenaar van Verloskundigen Praktijk Vechtdal,  sinds  zaterdag 1 juli heeft ze officieel haar verloskundigenpraktijk aan de Röpcke Zweerslaan 2 in Hardenberg geopend.

vd13

Koffie drinken en een leuke ongedwongen sfeer.

Bij aankomst was het natuurlijk eerst even kennismaken. Heidi kende ik natuurlijk al en in de auto onderweg naar Hardenberg hadden wij al gezellig bijgekletst. Heidi vertelde ook over Marijke en de praktijk. Eenmaal aangekomen hebben we eerst even koffie gedronken en Marijke had er heerlijke chocolade bij. Laat ik daar nou eens gek op zijn. Het was erg gezellig, Marijke was erg geïnteresseerd in mij en mijn zwangerschap en de sfeer was erg gezellig en ongedwongen. 

Model staan.

Model staan denk je nu misschien? Hoe sta je model voor een verloskundigen praktijk? Nou heel simpel eigenlijk, Marijke wou graag foto’s voor haar website. Daar moest natuurlijk de praktijk op staan, Marijke zelf en het is natuurlijk leuk om een zwangere vrouw op de foto’s te hebben staan als je een verloskundigen praktijk hebt. 

vd1

Wat moest ik doen?

Het was erg gezellig en hoewel ik bekkeninstabiliteit heb was het niet erg zwaar. Ik had de mogelijkheid om rustmomentjes te pakken en ook om verschillende houdingen aan te nemen. Lopen, zitten, staan, liggen. Eigenlijk ging het gewoon hoe het in het ‘echt’ ook gaat (behalve het foto’s maken dan haha! ). Er werden foto’s bij de ingang/uitgang gemaakt, in de wachtkamer, tijdens het gesprek, controle bloeddruk, het hartje luisteren en een echo. En dat vond ik natuurlijk extra leuk! Even een extra kijkje bij de kleine meid. En natuurlijk werden er ook foto’s gemaakt van Marijke en de praktijk. Want daar gaat het tenslotte om.

vd2

Graag stel ik jullie aan Marijke en Heidi voor. Wie weet woon je in de buurt en ben je nog op zoek naar een leuke spontane verloskundige of een leuke spontane fotograaf. 

Marijke:

vd10

Ik ben geboren op 15 maart 1985, gelukkig getrouwd met Arnout en samen zijn wij trotse ouders van Hugo (2014) en Carlijn (2016).Ik vind het heel bijzonder zelf moeder te zijn. Het proces zelf mee gemaakt te hebben na jaren anderen te begeleiden in deze bijzondere periode van hun leven is een enorm voorrecht. Ik kijk heel goed terug op de begeleiding die ik gehad heb tijdens mijn zwangerschappen, bevallingen en de periode daarna. Dit is wat ik jullie ook toewens en waarvoor ik me zal inzetten.

Sinds 2009 ben ik verloskundige, ik heb eerst een jaar klinisch gewerkt waarna ik begonnen ben als eerstelijns verloskundige in Hardenberg. Met veel plezier werk ik dus vanaf 2010 in de regio Hardenberg. Sinds 2017 ben ik Verloskundigen Praktijk Vechtdal gestart, in Hardenberg. Een kleinschalige verloskundigen praktijk, waar de cliënt centraal staat.

Met veel passie en liefde oefen ik mijn vak uit. Het allermooist vind ik het begeleiden en bijstaan van twee mensen die ouders worden, dit proces is zo bijzonder en speciaal. Ook blijft mijn hart nog steeds een sprongentje maken als ik getuige ben van de geboorte van een kind. Nieuw leven, dat blijft voor mij het allermooiste wat er is. Ik zie het als een groot voorrecht dat ik hierbij betrokken mag zijn.


Heidi:

Mijn naam is Heidi Schutte-Eshuis. 33 Lentes jong en ik woon in het mooiste buurtschap van Marle, gemeente Hellendoorn. Ik ben beroepsfotograaf, echtgenote en een hele trotse mama van Giel en Lisa. Als zelfstandig fotograaf vind ik het fantastisch om de zorg voor mijn gezin te combineren met de vrijheid van het fotograferen.

heidi

Wat kun je van mij verwachten? Vrolijke en frisse fotografie, heel veel mooie foto’s, snelle communicatie en veel gezelligheid. Mensen uit mijn omgeving beschrijven mij als sociaal, enthousiast, ambitieus, gezellig en een tikkeltje eigenwijs.

“Je weet van doorpakken en mensen aan te sturen, zonder dat dit spanning met zich meebrengt” is een compliment dat ik heb mogen ontvangen en waar ik erg blij van word, daar doe ik het voor!

Hoe vond ik het?

Ik heb genoten van deze dag, ik mocht deelnemen aan iets nieuws, iets wat Marijke net heeft opgestart. Ik mocht er model voor staan en dat vind ik een hele eer. Het was eigenlijk heerlijk om er even tussenuit te zijn. Met mijn klachten van de zwangerschap zit ik behoorlijk aan huis gekluisterd en er even tussenuit, ook al is het maar voor even was heel verfrissend! Ook vond ik het erg leuk en gezellig om Heidi weer even gezien en gesproken te hebben. 

De tijd dat ik bij Heidi en Marijke was was echt heel erg gezellig. We hebben veel gelachen en het ging allemaal als vanzelf. Ik denk dat ik kan zeggen dat we veel plezier hebben gehad.

vd11

Nieuwsgierig geworden naar de dames? 

Dit is de website van Marijke, Verloskundigen Praktijk Vechtdal.

Dit is de website van Heidi, Fotografie Heidi.

Binnenkort zie ik Heidi weer, ze gaat namelijk een zwangerschapsshoot maken. Daar ben ik erg blij mee. En na de bevalling verzorgd ze ook de newborn shoot. Er zullen dus nog wat foto’s voor jullie volgen!

Marijke ik wens je alle goeds toe en heel veel succes met je mooie praktijk. Het was een eer! 

Heidi bedankt dat je aan me dacht en een hele fijne vakantie! 

Heb jij weleens model gestaan of een fotoshoot laten maken? Graag hoor ik het van je!

vd4

Liefs Maddy

4