Je kind kussen op de mond, kan dat?


3

Je kind kussen  op de mond, het is de afgelopen paar jaar best wel eens in het nieuws geweest. Er zijn mensen die het echt  NOT DONE vinden en andere mensen vinden het geen probleem. Snappen niets van alle commentaren.

Ja, ook ik kus mijn kinderen op de mond.

Ik kus mijn kinderen (Merel 4 jaar en Bram 3 jaar) elke dag, niet 1x, niet 2x maar wel vaker. Ze krijgen een kusje tegen de pijn op de pijnlijke plek of bijvoorbeeld een kus als ik ze naar school/psz breng. En ja de ene keer op het hoofd, de wang of de mond. 

IMG_20160818_193619


Als ik ze naar bed breng geven we elkaar altijd een kus op de mond. En nee ik vind dat niet raar. Wij hebben onze kinderen lief en dat laten we ze blijken. Onze liefde willen we aan ze tonen. We willen ze groot brengen, beschermen, steunen en ja ook liefhebben. Ik ken eigenlijk ook niet anders. Ik ben zelf ook zo grootgebracht.

Dramtitt’n

Persoonlijk vind ik mensen die er zo’n ontzettend groot probleem van maken eigenlijk gewoon, in het Twents gezegd: Dramtitt’n, ook wel: Zeurpieten, zeurders, aanstellers. Ik vind dat er een heel groot punt van gemaakt word. En dat vind ik echt onzin! 

Het is niet mijn bedoeling iemand persoonlijk aan te vallen hoor. Maar ik bedoel, je kind uit liefde een klein kusje op de mond geven, zonder achterliggende gedachte… Wat is daar nou zo erg aan?

Niet iedereen op de mond kussen.

Mijn kinderen zou ik nooit zeggen dat ze iemand op de mond moeten kussen. Uit zichzelf geven ze opa en oma altijd een dikke kus. De ene keer op de mond, de andere keer op de wang. Prima! Wat ze zelf willen. Ik denk wel dat je de keus bij het kind zelf moet laten. Wil je kind het  niet ? Ga het dan niet verplichten. Niet meer op de mond kussen.

Als mijn kinderen de leeftijd hebben dat mama een kus geven niet meer hip,stoer of tof is heb ik daar maar mee te dealen. Ik ga ze niet verplichten om dat nog te doen. Maar ik bedoel, een peuter en een kleuter? Nog voor niets niet bang, geen weet van wat er allemaal gebeurd in deze wereld. Die zich veilig voelen bij papa en mama? Kom op zeg, die mag je toch zeker wel kussen.

IMG_20160920_230334

Geniet van de momenten.

Zolang mijn kindjes nog met me willen knuffelen, een kus willen als ze pijn hebben, een kus OP DE MOND voor het slapen gaan. Ja ik geniet nog van de momenten. En ik raad het jou ook aan!

Wat vind jij? Je kind op de mond kussen? Prima of Not done?

19228911_115612625708963_221704085810708480_n1

Geen blog meer missen? Volg me dan op Facebook

Liefs Maddy

3