Pimp je tuin. Mama Challenge 2017.


4

Voor mijn eerste opdracht voor de Mama Challenge 2017 neem ik je mee naar onze tuin. Pimp je tuin is de opdracht, zoals de vaste bezoekers van mijn blog misschien wel weten zijn wij druk in huis bezig met verbouwen. Er moesten nogal wat dingen gebeuren voordat ik aan de tuin toe zou komen.

Verbouwing:

– De woonkamer kreeg een nieuw kleurtje, Check!

– De entree/hal moesten ook van boven naar beneden aangepakt worden, Check!

– Een nieuwe keuken, Check!

– Een nieuwe badkamer ( Deze stellen we uit )

– Een nieuwe vloer, over de hele begane grond, Check!

– Kamers kinderen een nieuw kleurtje,  Almost Check!

– Babykamer moest klaargemaakt worden, met zeer leuke muursticker! Check! 

– Zolder verbouwen tot master bedroom, Check!


IMG_20170731_214937_777


Aardig wat dingen gebeurd dus. Om vervolgens nog de hele tuin te pimpen met bijna 33 weken zwangerschap en bekkeninstabiliteit daar had ik niet heel veel puf meer voor.


Pimp je tuin:

Natuurlijk wil ik niet achterblijven en gewoon mee doen aan deze challenge. Hoe ik onze tuin dan heb gepimpt? Ach hier en daar wat extra plantjes, de kinderen die helpen met het onkruid, een lekker zwembadje en een nieuwe bewoner. Ja je leest het goed. Wij toveren niet de hele tuin op om deze te pimpen. We plaatsen een nieuw huisje! 😉 

IMG_20170731_214807_845

Op een zaterdagavond:

De kinderen waren logeren, want het was vakantie en ze wouden graag naar opa en oma. Heerlijk hoor. Even een avondje met z’n 2tjes na een drukke dag. Mark had de schuur leeggehaald, we hadden alles gesorteerd wat weg kon. Ik besloot om alles op een Facebook weggeefhoek te zetten. Ik maakte enkel de foto’s en postte de berichten op Facebook dus Mark had het zwaarder dan mij. Maar het leek me een goed idee, zo hoefden we het zelf niet weg te brengen en konden we er andere mensen gratis blij mee maken.

Tot ik zelf een bericht in zo’n groep voorbij zag komen: Klein lief konijntje 12 weken oud, vandaag gratis af te halen. Ik weet hoe Mark hier over denkt. Nee dank je, liever niet…. Maar goed, hij had de kinderen min of meer al de belofte gedaan als de baby er is… Dus ach iets eerder maakt ook niet uit toch?! Ik vertelde hem dat ik dat konijn wou ophalen en hij protesteerde eigenlijk niet echt. DIT WAS MIJN KANS!! Want ja ik vind zo’n konijntje ook wel erg gezellig. Na wat contact te hebben gehad met de dame die het konijntje weg wou hebben haalde ik het beestje op. Mark was wel wat verward want ja hij had niet echt verwacht dat ik dat konijntje op zou halen.

Ietwat impulsief.

Daar kwam ik dan thuis op zaterdag avond met een konijn. Heel leuk, lief ding ook. Voelt zich al helemaal thuis en kan in onze tuin heerlijk de hele dag ‘vrij’ rondlopen want hij kan niet weg uit onze tuin. 

Maar even terug naar die avond. Ik kwam thuis met konijn, super leuk! Voer, hooi en zaagsel had ik nog staan van onze hamsters… Maar…. Ik dacht een hok op zolder te hebben, ik de zolder vd schuur op.. Je raadt het al… Geen hok… Oeps! Iets wat te snel dat konijn opgehaald.. Gelukkig ben ik erg ‘creatief’ en had ik een hok in elkaar geflanst met gaas wat we nog hadden wat planken en een afdakje. Het konijn is de nacht goed doorgekomen hoor.

En dan is het zondag.

En dan is het zondag en zitten de meeste winkels hier in de buurt dicht. Facebook was weer mijn redding. Ik ging opzoek naar een konijnenhok.. We konden er 1 ophalen gratis en voor niets. Nou dat was ook mooi meegenomen. Mark mee, dus bus van mijn vader opgehaald. Hok ophalen en schoonmaken, ook moest het hok iets gepimpt worden want het was wel een opknappertje dus werd de boormachine erbij gehaald en het hokje weer netjes in elkaar gezet.

Bij thuiskomst van de kinderen

De kindjes haalden we op toen het konijn en het hok gereed waren, ze waren door het dolle heen. Het konijn iets minder, die schrok een beetje. Maar gelukkig is hij snel gewend geraakt aan 2 van die druktemakers. Hij loopt elke dag lekker los, kan zelf zijn hok in en uit en knaagt het onkruid mooi weg. Ik heb een ideaal huisdier uitgezocht. En mijn tuin helemaal gratis gepimpt met een nieuwe bewoner. Wat wil je nog meer;) ?

Het konijn heeft trouwens wel een erg originele naam: Nijntje. En nee die heb ik niet verzonnen. Merel en Bram moesten en zouden hem Nijntje noemen. Nou dikke prima. Elke dag krijgt hij ook een liedje te horen… Nijntjeeeee, lief klein konijntjeeeeeee!!

IMG_20170722_211459_595We hopen nog veel plezier te beleven met ” Nijntje”. 

Benieuwd naar meerdere blogs van de Mama Challenge 2017 pimp je tuin? Angélika Leentfaar & Krystle Doorn-Schovers deelden ook een leuke pimp je tuin blog!

Heb jij nog plannen? 


IMG-20170731-WA0005


Liefs Maddy 

4