Welke flesjes gebruik(te) jij om je baby te voeden?


0

Borstvoeding of flesvoeding? Het is soms nogal een dingetje.. Er zijn vrouwen die vinden dat borstvoeding een echte must is en er zijn vrouwen die er niet zo erg aan tillen.. Ik zelf hoor bij de laatste groep. Maar of je nou flesvoeding of borstvoeding geeft, flesjes zijn altijd handig om te hebben. Ook als je borstvoeding geeft en kolft.


borstvoeding

Ik til niet zo zwaar aan borst of flesvoeding

Oke, alle specialisten zeggen dat borstvoeding het beste is. Het zorgt ook voor een goede band met je kind. Zal allemaal zeker waar zijn. Maar wat nou als borstvoeding niet kan of mag? Ben je dan meteen een slechte moeder? Ik vind absoluut van niet. Al zijn er zeker vrouwen die mij nu voor gek verklaren.

Bij Merel heb ik borstvoeding gegeven, even dan. Half om half, de ene voeding borstvoeding en de andere fles. Waarom? Omdat er niet genoeg voeding was. O en een kindje met spruw, geloof me niet prettig. Om over een borstontsteking nog maar te zwijgen.. Op alleen flesvoeding deed Merel het een stuk beter.

Bij Bram ben ik er niet eens aan begonnen. En weet je? Ik vond het heerlijk. Ja heel egoïstisch zullen sommige mensen dit vinden. Maar weet je? Ook Mark kon Bram zo voeden, iets wat hij erg fijn vond. En ik moet bekennen, ik vond het heerlijk dat Mark er s’nachts ook uit ging. 

Baby 3? Bij baby 3 ben ik er eigenlijk nog niet helemaal uit. En dat zie ik tegen die tijd wel. Ze zal ook groot en sterk worden met flesvoeding. Dat zijn mijn andere 2 kinderen tenslotte ook.


Flesjes in allerlei soorten en maten.

Flesjes zijn er in allerlei soorten en maten. Dat wist ik al wel. Ik heb al aardig wat flesjes ingeslagen. Ik kreeg er wat van Avent bij de gratis babydozen, bij bol.com hebben ze er een leuk starterspakket van. En ook diverse kolfapparaten.Maar mijn favoriet is toch echt wel Difrax. Difraxook met leuk starterspakket, heeft kleine compacte flesjes voor de eerste tijd. De flesjes hebben een prettige vorm om vast te houden en de ‘lucht’ kan ontsnappen zodat je baby minder last heeft van krampjes. Ook heeft Difrax een kolfapparaat waar de S-flesje op kunnen.

difrax

Bol.com


Kolven met een 2e hands apparaat? Let dan goed op!!

Een kolfapparaat is beter om nieuw aan te schaffen. Dit in verband met besmettingsgevaar. Mocht je toch een 2e hands kolfapparaat willen gebruiken check dan wel of het een kolf met gesloten motor is. Bij een open motor kan besmetting gebeuren. Met een gesloten systeem rond de motor komt melk niet in contact met het apparaat. Dit is veiliger.

Wat doe of deed jij? Borstvoeding? Flesvoeding? 

Wat doe of deed jij? Was jij echt van de borstvoeding? Lukte het? Kan me voorstellen dat het erg prettig kan zijn als het goed loopt. 

En als je flesvoeding gaf of borstvoeding en de kolf gebruikte, wat voor een soort flesje gebruikte jij?

Ik hoor jullie verhalen graag.

19228911_115612625708963_221704085810708480_n1

Liefs Maddy

0